Kolekcia Cupcake - slatka kao kolačić
Stilski modni primjerci (ne samo) za djevojčice, u dvije krasne nijanse pudera. Neodoljive kao slatki kolačić. Točno taj cupcake, koji s nama možete ispeći i nakon toga napraviti vlastitu zabavu.

Puderaste boje nisu dosadne. Nisu samo romantične.
To su boje koje su sposobne posvijetliti kožu, odražavaju dobrobit i čistoću.
U kolekciji ćete naći i moderne sportske krojeve, tople materijale i stilske primjerke, koje će Vam se svidjeti, kao neki kolačić.
Puff rukavi na majicama, majicama s kapuljačom i haljinama su kao šlag.
Detalj, koji je kao šlag na torti. Što kažete?
U kolekciji su primjerci za male gospođice, ali i za mamu. Stoga se mogu mama i kćerkica uskladiti.
Udobne damske haljine s krojem majice s kapuljačom i bočnim džepovima ćete zavoljeti.
Casual stil za svakodnevno nošenje.
Idemo zajedno pripremiti CUPCAKE, s kojim možete zadiviti i na dječjoj zabavi.
Cupcake s borovnicom i limunom
SASTOJCI za tijesto za 12 cupcake-kova:
- 1,5 šalice polugrubog brašna + 2 jušne žlice
- (za borovnice)
- 3/4 šalice smeđeg šećera
- 1,5 čajne žlice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 110g masla
- 180g kiselog vrhnja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 BIO limun
- 2 jaja
- svježe borovnice

PRIPREMA:
- Od jaja zajedno s šećerom napravimo pjenu (miješamo mikserom približno 5 minuta na srednjim okretajima).
- Dodamo ekstrakt vanilije, limunovu koru (možete dodati i limunov sok, ako želite postići jači okus limuna), kiselo vrhnje te omekšano maslo narezano na kockice.
- Sve zajedno izmiješamo.
- Na kraju dodamo brašno kroz sito s praškom za pečenje te miješamo, dok nam se ne napravi gusto tijesto.
- U tijesto na kraju ručno i lagano umiješamo borovnice prethodno namočene u brašnu (zahvaljujući čemu neće potonuti na dno košarice, ostati će lijepo razasute, neće se napuhati niti obojati tijesto) ne zaboravite nekoliko borovnica ostaviti i za ukrašavanje.
- Košarice stavimo u kalupe za pečenje muffina te ih napunimo tijestom otprilike do 3/4 (tijesta bi trebalo biti dovoljno za 12 komada)
Pečemo u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta dok ne postignu zlatnu boju.
KREMA:
- 250ml 33% vrhnja za šlag
- 250g mascarpone
- 80g šećera u prahu
- 1 kremfix
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 BIO limun
- Vrhnje za šlag pomiješano s kremfixom miješamo štapičastim mikserom, sve dok ne nastane gusti šlag.
- Dodamo mascarpone, šećer, ekstrakt vanilije i limunov sok. Sve zajedno miješamo dok ne postane glatka krema.
- Kremom napunimo slastičarske vrećice te ukrasimo rashlađene muffine.
- Na kraju ukrasimo svježim borovnicama te posipamo nastruganom limunovom korom.



Ako ne stignete unaprijed ispeći kolače, možete ih kupiti u omiljenoj slastičarnici kao što je kod nas La Donuteria.
Naše djevojčice su kod njih izabrale čokoladni, štrumfasti i donut s malinom.
Naše djevojčice su kod njih izabrale čokoladni, štrumfasti i donut s malinom.
Vrlo ukusni su bili :) kao što je vidljivo i na fotografijama.
Zahvaljujemo našoj omiljenoj slastičarnici La Donuteria za prostor, u kojem su mogli nastati ove lijepe fotografije.