Sladak i veseo dan s Japitex-om
Dan djece se može proslaviti na razne načine. Slatka nagrada, mali poklon, zajednički izlet ili zajednički provedeno vrijeme. Mi smo našoj djeci pripremili veseo izlet s višnjama. Zašto baš s višnjama? Zato što višnje obožavamo a djeca su ih mogla i sama brati a imali smo i još jedan dodatan razlog za to.
Slatka kao višnje
Osim toga smo za njih već mjesecima unaprijed pripremali novu slatku kolekciju odjeće s motivom višnji. Kolekciju Cherry. Sve se to spojilo i sjelo na svoje mjesto kao puzzle. Piknik pod stablima višnji, s višnjama i odjećom s motivom višnji. Veselo, slatko popodne u bojama višnje. Ovaj piknik je pripadao djeci - manjoj, većoj, kovrčavoj, hrđavoj, tamnoj i bijeloj. Jer sva djeca zaslužuju ljubav i pažnju.
Međunarodni dan djece
Proslavite ovaj dan zajedno s Vašom djecom. Slatko, zdravo, zaigrano, kako Vam go padne na pamet, ali što je najvažnije – budite zajedno. To je dan namijenjen prije svega njima. U većini država se proslavlja 1. lipnja. U Slovačkoj se proslavlja od 1952. godine, ali ideja tog dana je nastala već 1925.godine. A znate li što je bila nagrada za djecu u tom razdoblju? Tog dana su bili oslobođeni od domaćih poslova, ili od poslova u polju ili na farmi. Dobili bi komadić čokolade ili neku drugu slatku nagradu.
Piknik za djecu
Mi smo odlučili da za veselu kolekciju Cherry fotografije izradimo s djecom te im organiziramo super piknik. Naša Jana i Ina bi imali što reći o tom, što to sve donosi :) te kako može biti zahtjevno uskladiti toliki broj djece, majki i svega potrebnog.
Ali, kao što to već biva, djeca ponekad znaju uživati i u sitnicama. U višnjama, kolaču, zajedničkim trenucima, jednostavnoj igri, deci pod stablom i prijateljima.
Višnje posvuda, pa i u kolačima
Naše višnje su vjerovatno bili svugdje. U kolaču, koji je pekla gospođa Ina s kćerkicom Amelijom dan ranije. U košarici, na stablu, na haljinama, na ušima i u stomačićima. Istina i mrlje su ostale na dekama, rukama i odjeći. Ali to se može oprati, a lijepe uspomene i slike ostaju zauvijek.
A mi Vam ovom prigodom donosimo provjeren recept za domaći napuhani kolač od višanja.
POSTUPAK:
- Odvojite bjelanjak od žumanjka.
- Od bjelanjka i prstohvata soli napravimo pjenu.
- Ako je pjena previše čvrsta, dodajte žumanjka. Nastati će gusta pjena.
- U pjenu lagano dodajemo mlijeko i ulje i dalje miksamo.
- Ostatak brašna s praškom za pecivo lagano umiješamo u tijesto pomoću kutlače.
- Tijesto izlijemo na namašćenu i brašnom posipanu posudu.
- Na tijesto stavimo višnje bez koštica. Aby čerešne nepadli na dno hmoty, môžeme ich predtým jemne obaliť v múke.
- Tako pripremljen kolač stavimo u pećnicu zagrijanu na 180-200°C na 20 minuta.
- Tijesto kontroliramo palicom. Zabodemo ju u kolač na razna mjesta i ako na njoj ostaje tijesto, kolač treba još peći. Ako palica ostane čista, kolač je gotov.
- Rashlađeni kolač posipemo šećerom u prahu pomiješanim s vanilin šećerom i narežemo.
U slast :)